Een nieuwsbrief op zaterdag

Een nieuwsbrief op zaterdag

Rollercoaster

Zoals bekend is Nederland in Verzet initiatiefnemer van Samen voor Nederland. 4 september 2022 maakte ik bekend een stap terug te doen binnen SvN. Geen uitvoerende functie meer, wel deelnemend lid als vele anderen. Het werkteam stapte onverwacht op en ongewild stond ik toch weer aan het roer. Gelukkig wel ondersteund door velen. Al snel zaten we in een ongekende rollercoaster. De demonstratie van morgen, 6 november, werd verboden op de Dam. De optie Museumplein werd geboden. Te moeten wijken voor het CIDI leek ons geen goed plan en we spanden een kort geding aan. Gisteren, vrijdag 4 november j.l. werd ons verzoek bij de rechtbank Amsterdam afgewezen. Tot ieders grote verbazing werd, naast het rechterlijke besluit, ook nog eens spreker David Icke de toegang tot Nederland ontzegt. Sterker nog, een verbod van twee jaar voor het gehele Schengengebied. Het vrije woord wederom vermoord. Onze democratie ie allang voorbij.

Demonstratie geannuleerd

Na het besluit van de rechter om de demonstratie op de Dam in Amsterdam te verbieden, volgde vrijdagavond laat een online Samen voor Nederland vergadering. Hoe nu verder? De afmelding van David Icke is de voornaamste reden van het annuleren van de demonstratie. Het vrije woord vermoord. Daarnaast bestond ook nog de mogelijkheid dat een livestream, dan wel videoboodschap, op het Museumplein ook nog verboden zou kunnen worden. We zijn de beledigingen van de overheid zat! 2 januari 2022 staat nog vers in ons geheugen. Ook op deze dag werd de demonstratie verboden. Massaal besloot men op persoonlijke titel koffie te gaan drinken. De spontane actie leverde duizenden koffiedrinkers op. Dit in het achterhoofd nemende deed Samen voor Nederland definitief doen besluiten de demonstratie op de Dam te annuleren.

Koffie drinken op persoonlijke titel

Bij het ontwaken hedenmorgen stonden alle socials vol met mensen die aangeven koffie te gaan drinken op persoonlijke titel. Geen oproep uiteraard want dat is niet toegestaan. Koffie drinken op persoonlijke titel roept herinneringen op na de verboden demonstratie van Nederland in Verzet op 17 januari 2021 op het Museumplein in Amsterdam. 13 weken lang dronk men elke zondag koffie aldaar. Helaas vaak met desastreus ingrijpen van de ME. Laten we hopen dat dit morgen niet het geval zal zijn.

Een nieuwe demonstratie op 6 november

Vanmorgen ontving Samen voor Nederland het bericht dat Jan Huzen (met Steungroep Boeren & Burgers één van de partijen van Samen voor Nederland) een nieuwe demonstratie aangemeld heeft bij de gemeente Amsterdam. Tot onze grote verbazing nog met toestemming ook. Op het moment van het verzenden van deze nieuwsbrief is er nog niet bekend wat dit in gaat houden, maar het zou zomaar eens kunnen dat er “gefaciliteerd koffie gedronken” gaat worden. Of dat wellicht de door Samen voor Nederland uitgestippelde route “gewoon gefaciliteerd” gelopen zou kunnen worden. Wil Samen voor Nederland dit? Geen idee. We zullen het wederom intern bespreekbaar maken. De rollercoaster waarin we terecht gekomen zijn zal nog zo'n 24 uur duren. Daarna hopen we dat de rust weder keert. Maar ja, wat is rust in de maatschappij van dit moment. Het is meer een lange slopende overlevingstocht. Rollercoaster, overlevingstocht, koffie drinken. De woorden van dit moment. Wie weet kunnen we er morgen op de Dam in Amsterdam vanaf 12 uur verder over babbelen. 

Tot morgen!