Een nieuwe stap

Een nieuwe stap

Het is vrijdagochtend. De telefoon gaat. “Lukt het jou om vanmiddag te komen tekenen bij de notaris?” Aangezien ik tijd zat heb (not) past dit in m'n agenda. Op naar Bunschoten. Daar tref ik mijn twee mede bestuursleden. Bij het tekenen van de documenten valt ons allen meteen één ding op: de datum.

11-11-22.

Er kan bij deze datum van alles bedacht worden maar één ding is zeker: het is een mooie datum. Een voor ons bijzondere dag. Onze landelijke politieke partij is een feit.

Waar komt deze “move” vandaan?

Na een lange periode van demonstreren is voor mij persoonlijk de rek er wel uit. Het begon geweldig. De massa groeide snel. Maar nog sneller kromp de massa. Met massa het regime aan het wankelen brengen is naar mijn idee één van de opties. Maar er zijn meer manieren. In een eerdere nieuwsbrief gaf ik al aan: demonstreren, procederen en infiltreren. Demonstreren hebben we gedaan en doen we nog steeds. Nederland in Verzet zal blijven bestaan en actief op straat en social media blijven. Procederen doen er ook velen. Chapeau. Ook die strijd moet geleverd worden. Infiltreren kan naar mijn idee o.a. door een eigen politieke partij te starten. Van binnenuit aanvallen. April dit jaar sprak ik onverwacht de woorden uit “ misschien ga ik wel de politiek in”. Het moment is nu daar. Geloof ik in de politiek? Nee. Heb ik er zin in? Nee. En toch ga ik er vol overtuiging in. Wat moet dat moet.

Het bestuur

De politieke partij is inmiddels ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het bestuur bestaat uit drie bestuursleden: Sylvie Lazet, mr Hugo de Groen en ik, Michel Reijinga. Sylvie Lazet is oprichtster van organisatie Bewust Nederland. Sylvie is ook actief in de gemeenteraad namens Amersfoort voor Vrijheid. Hugo de Groen is advocaat bestuursrecht. Samen waren wij er al snel uit. Het is tijd om puin te gaan ruimen in Den Haag.

De partijnaam:

SAMEN VOOR NEDERLAND

De partijnaam is ons langste vergadermoment tot nu toe. Drie woorden waren belangrijk: Samen - Vrijheid - Nederland. De meerderheid heeft besloten en uiteindelijk hebben we voor de naam Samen voor Nederland gekozen. Geen gemakkelijke keuze dus, de naam bestond immers al. Vorig jaar ben ik namelijk het initiatief gestart Samen voor Nederland maar dan als protestorganisatie. Inmiddels 70 organisaties verenigd onder één dak maar wel allen met behoud van eigen identiteit. De oprichting van politieke partij Samen voor Nederland betekent geen einde voor de protestorganisatie. Er zijn tenslotte ook meer hondjes die Fikkie heetten.

Een snelle lancering

Samen voor Nederland heeft bewust voor een snelle lancering gekozen. Dit heeft meerdere redenen. De eerste mag duidelijk zijn: wij hopen op zeer snelle verkiezingen. Een andere rede is de inschrijving Kamer van Koophandel. Zoals hierboven al geschreven is dat inmiddels een feit. Maar zodra de pers hier lucht van krijgt staat het in de media. Het naar buiten brengen in de media doen wij liever zelf en vandaag is de dag. Hedenmorgen heeft de gehele MSM ons persbericht ontvangen. Het kan twee kanten opgaan. Of men probeert ons dood te zwijgen, of het wordt massaal opgepakt. We wachten het af.

100 dagen

Vind jij ook dat er iets moet veranderen in Den Haag? 100 dagen. Ontdek over honderd dagen ons programma voor een nieuwe koers en hoe wij die puin willen ruimen. We hebben als bestuur hier wel even tijd voor nodig om dit goed en netjes op papier en online te zetten. Als ikzelf één zin uit mocht spreken zou ik zeggen: “make Holland great again” maar dat is mijn persoonlijke mening. Op het partijprogramma en de kandidatenlijst moet men dus even wachten maar wat in een goed vat zit verzuurt niet. Politieke partij Samen voor Nederland is een feit. Een nieuwe aanval is ingezet.