16 januari 2022 Nederland in Verzet - Herdenking van de KOFFIESLAG - Amsterdam

16 januari 2022 Nederland in Verzet - Herdenking van de KOFFIESLAG - Amsterdam

16 januari 2022 keert Nederland in Verzet terug naar waar het in 2021 begon, op het Museumplein. Demonstreren werd verboden, dus werd er koffie gedronken. Deze nieuwe vorm van protest werd hardhandig en met buitenproportioneel geweld door de politie in opdracht van Vemke Valsema de kop in gedrukt. Althans, dat had men gehoopt. Wij zijn niet te stoppen!

Na een slachtveld van bijna 3 maanden ging het roer om. 9 maanden lang werd bijna alles door heel Nederland gefaciliteerd. Op 16 januari a.s. staan wij stil bij de koffieslag die tot op de dag van vandaag mensen doet opkijken en ontwaken. Op 16 januari a.s. denken wij aan de mensen die klappen opliepen, boetes opliepen, vast hebben gezeten en beschadigd in welke vorm dan ook...16 januari zal anders lopen dan andere dagen.
Startpunt 1 is het Olympisch Stadion. Daar vertrekt men om 13.00u onder leiding van o.a. Frank Ruesink (VoorVijheidNu), Willem Engel (VirusWaarheid) Anna Zeven (Lijst 30), Mordechai Krispijn (Army of Love) en Bianca Wagt richting het Museumplein.
Startpunt 2 is op het Westerpark. Daar vertrekt men om 13.00u onder leiding van o.a. Laurens Lindeman (De Parallelle Samenleving), Rick Kuitems (LNN Media) en Skip van Fallade (Vrouwen Voor Vrijheid) richting het Museumplein.
Startpunt 3 is op het Oosterpark. Daar vertrekt men om 13.00u onder leiding van o.a. Michel Reijinga (Nederland in Verzet), Suzanne de Grijs (Hart voor Vrijheid), Bryan Roy en Martina Groenveld richting het Museumplein.
Om 14.00u komt Nederland samen op het Museumplein - Amsterdam.
Om 15.00u vertrekt men weer voor een korte gezamenlijke mars.
Om 16.00u is men weer terug op het Museumplein en starten er speeches.
Om 17.00u neemt men de koffieslag en een zware maar indrukwekkende dag mee naar huis.